Rubenson

Muziekkenners zullen de naam van Ruben de Gilde wellicht nog kennen als zanger van de Haagse band Pleen, die in 2010 de Haagse Popprijs won en talloze keren optrad in Den Haag en omstreken. Wanneer die band in 2011 uit elkaar gaat, gebeurt er een hoop in het leven van De Gilde. Beroofd van de band waar hij zijn tienerdromen mee najaagt verliest hij zichzelf in een langdurige verslaving en raakt de muziek op een zijspoor.

Pas wanneer hij die periode na enkele moeilijke jaren weet af te sluiten, leidt de weg omhoog hem weer naar de muziek en ontstaat Rubenson. De Gilde: “De ervaringen en inzichten uit die donkere periode vinden hun weg naar mijn liedjes. Ze gaan over het proces van een eeuwig voortdurend zelfonderzoek, het ontdekken van onszelf als spiritueel wezen en omgaan met het leven en de acceptatie van het hier en nu.”

Met z’n eerste EP ‘Heading Forward’, heropening van de podia en single “I Choke” in aantocht is Rubenson klaar om mensen te beroeren met zijn muziek. Op de koptelefoon of in de huiskamer, maar liever nog live, face to face bij optredens in intieme zaaltjes of juist op grote festivals in binnen- en buitenland. Met het zonlicht op het gelaat, een dozijn liedjes in de tas en de nodige levenslessen achter de rug is hij klaar voor de volgende stap!