Luc Weegels

“Ik ben nu mijn voorbeeld van tien jaar geleden” zegt Luc Weegels, songwriter, producer en muzikant. Want Luc begon als rapper en was een heel ander persoon dan wie hij nu is.

Als kind is hij stil en teruggetrokken. Zijn gevoelens en gedachten verwoordt hij in gedichten en verhalen die alleen zijn moeder mag lezen. Als hij twaalf is, ontdekt hij de Amerikaanse rappers Tupac en Nas. Hiphop wordt zijn eerste muzikale liefde en zetten hem aan ook te gaan rappen. Zijn verhaaltjes en gedichten worden raps van zestien bars. Als rapper schopt hij het in de jaren 1997-2010 tot voorprogramma’s van o.a. Usher, Lil Wayne, Nas, Nina Sky, De La Soul en Busta Rhymes. De weg ligt open om uit te groeien tot een van de grootste rappers van Nederland.

Alleen: dat is niet het pad dat Luc wil bewandelen. Zijn drijfveren zijn negatief, de raps gevoed door onmacht, boosheid en agressie. Hoe ouder hij wordt, hoe meer zijn maatschappelijke betrokkenheid groeit en hoe meer hij beseft dat hij het positieve moet omarmen. Dus neemt Luc afstand van de muziek en de scene waarin hij opgroeide. Hij moet verder.

In 2010 besluit hij wat meer naar de achtergrond te treden en zich te focussen op het schrijven en produceren voor andere artiesten. Zo is hij werkzaam in diverse muziekstudio's en ontwikkeld zich in verschillende muziekstijlen, waarbij popmuziek de boventoon voert.
“Een liedje is zo’n mooie manier om een verhaal en emotie over te brengen” legt hij uit. “Het geeft een heel andere dimensie aan muziek. Een lied dwingt je jezelf bloot te geven en te zijn wie je bent. Elke keer dat ik nu een liedje schrijf, word ik opnieuw verliefd. Dat gevoel slijt nooit.”

In 2018 richt hij Music Mates op. Een muziekstudio in het hart van 's-Hertogenbosch, en tekende zijn eerste publishing deal bij Cloud 9 / Armada Music Publishing, waar hij tevens zijn eigen publishingfonds heeft ondergebracht.

Zo schrijft Luc voor onder andere Kenny B, Roxeanne Hazes, Jeroen van der Boom, Vajèn van den Bosch en Sandra Reemer, voor de film ‘If The Sun Explodes’, ‘Zwaarverliefd 2’ en zelfs voor boyband Fource. Bovendien is hij ook actief in België, waar hij liedjes heeft geschreven voor o.a. Niels Destadsbader, Lotte de Clerck en Cleymans & Van Geel.

In de muziek komt alles samen: inspiratie, connectie en maatschappelijke betrokkenheid. Luc: “Muziek betekent voor mij positiviteit en liefde. Het verbindt mij met mensen. In muziek kan ik verdrinken, met een lach op mijn gezicht.”